Salı, Aralık 30, 2008

İlişkiniz size kim olduğunuzu söyler!


Yaşadığınız özel ilişkiler kim olduğunuzu en açık dille anlatan vesilelerdir. Bu ilişkiler yaşamın en büyük öğretmenlerindendir.
İş yerinde kurduğunuz ilişkilerin sınırları olabilir. Belirli bir amaç için, belirli bir zaman diliminde ve muhtemelen de dar bir koridorda kurulup yürütülüyor. Arkadaşlık ilişkileri de kendine has çitler içinde büyüyor. Beklentiler ve paylaşılan zamanlar limitli, birlikte olduğunuz mekanlar daha sınırlı kalabiliyor. Dolayısıyla bu tür ilişkiler tüm varlığınızı gözlemleme fırsatı sunmak konusunda cimri davranıyor.
Öte yandan, özel ilişkileriniz; eşinizle ya da sevgilinizle yaşadığınız ilişkiler tüm varlığınızla orada olduğunuz ilişkilerdir.
Kendi limitlerinizi, nelere önem verdiğinizi, vermediğinizi, en derin inançlarınızı ve neye tahammül edebildiğinizi size bağıra bağıra anlatır. Duyarsanız kişisel gelişim ve öğrenme için mucizevi bir alandır. Duymazsanız...aşk biter.
Bir sonraki ilişkiye yeniden aynı sınırlarla girersiniz ve sürpriz; yine çığlık çığlığa mesajlar gelir! Duyarsanız kim olduğunuzu anlarsınız, duymazsanız...aşk biter.

5 yorum:

Ali Karakuş dedi ki...

Kabuk çatlamadan tohum filiz vermez. Her ilişki kendi kabuğumuzu (egomuzu) çatlatmak için harika bir araçtır. Oysa hep ötekiyle uğraşılır. Mesele o zannedilir ve aşk tüketilir. Tüketilemeyen aşklar seninle olsun dostum. Harika tespitler çok güzel yazı.

filozof dedi ki...

İlişkiler, aynaya bakmak gibidir dostum.Ayna baktığın insandır.Gördüğün ise o değil, sensin.Aynanın yansıttığını o sanmak yanılgının en son noktası. insan ötekinde kendinden başkasını yaşamaz.Kendini farketmek ve öğrenmek bu olmalı. Bir başka aynada farklı yansımayacaksın. Sadece farklı bir yanın daha yansıyacak öncekilere ilave olarak.Yani biraz daha öğreneceksin
Aynanın senin yansımandan önceki halini görmek mümkün olsaydı, görüntüler hiç karışmazdı.İnsan görüntünün kirletmediği saflığı görürdü.Yaklaştık biraz daha.Az kaldı.Hadi biraz ddaha gayret.

Adsız dedi ki...

güzel... özellikle son cümle, bayıldım... serçe...

Bilge AŞAN dedi ki...

Her başlangıç bir son, her son yeni bir başlangıç. İşte hayatlarımız bu döngülerden ibaret; eskiler, yeniler, mesajlar, öğrenmeler, aşklar, gelişimler, duraksamalar, ilerlemeler... Bence hayatımıza giren bütün özel insanlar ,ister anı olarak ister canlı olarak, döngümüzün son gününe kadar bize sürekli bir şeyler öğretiyorlar. Ve her hatırlanmalarında farklı şeyler öğretiyorlar.

Ali Karakuş dedi ki...

Ayrıca;

Sendeki aşkla buluştuğunda ona aşkın da tüketilemez olacak.